ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

του δημοσιογράφου
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΙΑ

 

Ο αφυπνιστικός αγώνας του χαλκέντερου ελληνοκεντρικού δημοσιογράφου Κυριάκου Βελόπουλου συνεχίζεται. Με το βιβλίο "Αυτοί είναι οι Τούρκοι", όχι μόνο έθεσε σε σωστές βάσεις το ζήτημα της εξ ανατολών απειλής, αλλά, αναλύοντας λεπτομερώς μία πλειάδα "ντοκουμέντων", έρχεται να προτείνει βιώσιμες λύσεις γιά το μέλλον, έχοντας το θάρρος να καταγράψη την αλήθεια για την Τουρκία, τον λαό της και το αβέβαιο μέλλον τους.
Το βιβλίο-κατάθεση, αποτελεί μία σπάνια πηγή γνώσεως, επιτελώντας με την ύπαρξή του ένα ανεκτίμητο εθνικό έργο. Γιατί το βιβλίο αυτό δεν έρχεται να αποτελέση τροφή εξεικευμένων "επιστημόνων-ιστορικών", οι οποίοι ούτως ή άλλως, και απληροφόρητοι είναι, άλλά και μόνο εθνικό αγώνα δεν δέχονται να επιτελέσουν. Το βιβλίο, γραμμένο απλά, δίδεται στον απληροφόρητο λαό σαν μία ιστορική αναδρομή, επιστημονική όσο πρέπει και βιωματική και συναισθηματική επίσης όσο πρέπει, έτσι ώστε να επιτρέπεται στον απλό πατριώτη να διεισδύει στο βάθος του τουρκικού προβλήματος, να κατανοήση το δράμα των γειτόνων της Τουρκίας αλλά και του δικού μας, προδωμένου από τις ηγεσίες λαού.
Με οξύτητα πνεύματος, αναλύει τις ραγδαίες εξελίξεις στην γείτονα χώρα, προσδιορίζει τις πηγές των εσωτερικών αντιθέσεων και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν. Εκτενώς και επαρκώς όμως, αναλύει τα ξένα συμφέροντα στην περιοχή, κατονομάζοντάς τα, προσδιορίζοντας την δυναμική τους και τελικώς συνθέτει τον γρίφο του γίγαντα με τα γυάλινα πόδια, που είναι σήμερα η Τουρκία.
Επαρκώς βέβαια γίνεται αντιληπτός και ρόλος των ημετέρων ηγετών, των ξενόδουλων, ξενοκίνητων, ανίκανων και πλανημένων υπηρετών των Άγγλων κάποτε και Αμερικανών σήμερα. Ανάγλυφη παρουσιάζεται η εικόνα των ξεπουλημένων ελλαδικών ηγεσιών, και εν συνεχεία, της κατάντιας των εθνικών μας θεμάτων, αφού διαρκώς, αναγκαζόμεθα να διαπραγματευόμεθα ως ασθενέστεροι.
Τελικώς, το βιβλίο αποτελεί ένα ανεκτίμητης εθνικής αξίας ιστορικό έργο. Μία ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια ιστοριογνωσίας του άνωθεν σκοπίμως πλανημένου και ανιστόρητου Έλληνα πολίτη ο οποίος μπορεί με λίγο κόστος να συμμετέχει στα εθνικά ζητήματα πιό πληροφορημένος και αφυπνισμένος.
Το ρητό του Κυριάκου Βελόπουλου, "μάθετε ιστορία", όπως το εκφράζει στις τηλεοπτικές του εκπομπές, πρέπει να γίνη δόγμα πορείας του λαού μας, άν θέλει να αμυνθή και να επιβιώση, στους χαλεπούς καιρούς που ακολουθούν.....

   
 
[ Πίσω ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ] [ Πίσω ΤΕΥΧΟΣ 13ον]