ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ: ΔΕΛΦΟΙ
 

Ο Ελληνισμός εκ της τέφρας του αναγεννάται. Ο ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ, η νέα Ελληνική αμφικτυονία, μετά από πανελλήνιες συνεδριάσεις σε ΛΑΜΙΑ-ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ-ΛΑΡΙΣΑ-ΛΑΜΙΑ αποφάσισε την απαρχή αγώνων των Ελλήνων εναντίον των πανίσχυρων, ζοφερών δυνάμεων που ταπεινώνουν καθημερινά την ύπαρξή μας. Γνωρίζουμε καλά την ισχύ και τις μεθόδους του αιμοδιψούς, βροτοστυγούς, αργυρόδουλου και πνευματομάχου αντιπάλου. Οπως γνωρίζουμε καλά τις καταπιεσμένες ατελείωτες δυνάμεις του Ελληνικού πνεύματος. Ο αγών θα είναι σκληρός αλλά θα επικρατήσει το πνεύμα και το δίκαιον. Ο προτεινόμενος τρόπος λειτουργίας της Πανελληνίου αμφικτυονίας ορίζει την δημιουργία αυτοτελών αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών σε όσον το δυνατόν περισσότερες πόλεις ή χωριά εντος του Ελλαδικού χώρου και οργάνωση πυρήνων των εκτός Ελλάδος Ελλήνων.
Ακολούθως θα δημιουργηθούν δευτεροβάθμια όργανα ανά νομό και αντιπρόσωποι των νομών θα μετέχουν στην Πανελλήνια συνομοσπονδία ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ.
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ 15ην ΜΑΙΟΥ 1994 ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.

Ο ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ είναι μη κερδοσκοπική εταιρία με πνευματική εδρα τους Δελφούς και αχολείται με θέματα Ελληνισμού και ειδικώτερα με προβλήματα εθνικών κινδύνων, αποδήμου ελληνισμού, και ελληνικής ιστορίας, γλώσσας και πολιτισμού.Μέλη του υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Συνεργαζόμενες και συντονιζόμενες ομάδες είναι μέχρι στιγμής η "ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ" Θεσσαλονίκης, ο "ΑΧΙΛΛΕΥΣ" Λαμίας και το "ΚΕΜΕ" (Κέντρο Ερευνας και Μελέτης Ελληνισμού). Συνεργαζόμενα περιοδικά είναι το "ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΑΕΙΓΝΗΤΟΣ" και το "Φ".

ιδρυτική διακήρυξις του δελφικού δεσμού

Διαπιστώνοντας την αδυναμία, την αδιαφορία, την πιθανή έλλειψη ικανότητας και την ενδοτική στάση (σε ορισμένες περιπτώσεις) των δυνάμεων που κυβερνούν άμεσα ή έμμεσα την Ελλάδα και τον απανταχού Ελληνισμό, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.
Επιχειρούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε (το γένος των Ελλήνων) τον Ελληνισμό, (το οποίο) ο οποίος, με την καθοδήγηση αλλοτριωμένων κυβερνώντων, παρακολουθεί με απάθεια, αδράνεια και μοιρολατρεία τον κατήφορο του Εθνους.
Αποφασίσαμε να αντιδράσουμε με έναν απλό τρόπο: Συντονίζοντας τις ανά την Ελλάδα και την Υφήλιο αγωνιστικές δυνάμεις του Ελληνισμού και δημιουργώντας νέες.
Αναλαμβάνουμε το φοβερά δύσκολο έργο να έρθουμε σε επαφή με όλους τους αγωνιζόμενους Ελληνες. Να βρούμε μαζί τα σημεία που μας ενώνουν και να καθορίσουμε μαζί τους κοινούς στόχους προχωρώντας μαζί στην επίτευξη αυτών των στόχων.
Χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη και την βοήθεια όλων.
Δηλώνουμε ότι:
- Δεν έχουμε καμμία σχέση με κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα και το εν γένει ποικιλώνυμο κατεστημένο.
- Στηρίζουμε όλους όσους με ενωτικό πνεύμα αγωνίζονται γιά το καλό της Πατρίδας.
- Στηρίζουμε και ενισχύουμε τους Ελληνες εντός και εκτός του Ελλαδικού γεωγραφικού χώρου.
Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να συντονίσουμε όλες τις δραστηριότητες όσων αγωνιούν γιά το καλό του τόπου, έτσι ώστε, ενώ δεν υπάρχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα από μεμονωμένες ενέργειες, να υπάρξει επιτέλους αποτέλεσμα ως απόρροια κοινών προσπαθειών και στοιχειώδους συντονισμού.
Δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο να διακοπεί η δραστηριότητα κανενός φορέα που ήδη υπάρχει. Αντιθέτως, ερχόμαστε αρωγοί αυτών των προσπαθειών, δηλώνοντας επιπλέον οτι θα επιδιώξουμε να γεμίσει η Ελλάδα από φορείς Ελληνικών ιδεών (πολιτιστικούς, λαογραφικούς, επιστημονικούς, οικολογικούς, καλλιτεχνικούς κλπ συλλόγους). Οι υπάρχοντες φορείς και όσοι ακόμη δημιουργηθούν, θα επιδιώξουμε να έχουν συντονισμένη δράση στα σημαντικά ζητήματα της πατρίδας μας και να βαδίζουν δρόμους οι οποίοι θα οδηγούν στον ίδιο σκοπό.Κύριος σκοπός του ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ είναι η κριτική, η πρόταση λύσεων και η αντιμετώπιση σημερινών και αυριανών προβλημάτων του Εθνους (πολιτικών, εθνικών, κοινωνικών, οικολογικών κ.α.) καθώς και η πάταξη όπου και όπως μπορούμε, με κάθε νόμιμο μέσον, της διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό και όπου αλλού, προβάλλοντας μία νέα ηθική.
Πέραν αυτών, ομάδες εργασίας θα ασχολούνται και με γενικότερα ή επιμέρους θέματα, τα οποία έχουν σχέση με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, με σκοπό την επιστημονική έρευνα, ανάλυση, τεκμηρίωση και πρόταση, με σκοπό την εύρεση και την προάσπιση της αλήθειας.
Ο ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ δεν έχει σκοπό να αποσπάσει κανέναν από τις δρστηριότητές του και τα πιστεύω του. Σέβεται τις προσωπικές επιλογές του καθενός σε ότι αφορά τις πολιτικές, θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις. Εάν, όπου και όταν υπάρξουν διαφωνίες, αυτές θα συζητώνται με καλή πίστη σε μία προσπάθεια να βρεθεί και να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Ο ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ δημιουργήθηκε γιά να κάνει γνωστά και να τονίσει όσα σημεία μας ενώνουν ως Ελληνες (και είναι πάρα πολλά αυτά...)
Προτάσσει τα ενωτικά στοιχεία και θα αγωνιστεί γι' αυτά.
Οι συνειδητοποιημένοι κοινωνοί της Ελληνικής ενότητος είναι η δύναμη του Ελληνισμού. Επιθυμία μας, όλοι αυτοί να ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο του ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια των διαιρεμένων προσπαθειών.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

 

Πραγματοποιήθηκε τήν Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 1994 στήν Χαλκίδα, τό προγραμματισμένο χειμερινό Συνέδριο τών Μελών τού Δελφικού Δεσμού. Έγινε απολογισμός τού διελεύσαντος τριμήνου από τή Συνάντηση στό Δίον, εντοπίστηκαν καί συζητήθηκαν - όπως κάθε φορά - επίκαιρα Εθνικά προβλήματα καί ειδικότερα καί γενικότερα θέματα Πολιτισμού καί Ελληνισμού, καί χαράχθηκαν οι δραστηριότητες τής Εταιρίας γιά τό επόμενο τρίμηνο. Ήταν μιά πολύ ευχάριστη έκπληξη, η βραδιά που οργάνωσαν τήν παραμονή, Μέλη τής Χαλκίδας, μέ διαλέξεις γιά θέματα Γλώσσας καί Ιστορίας, μέ Μουσική, Ποίηση καί ενδιαφέρουσα συζήτηση. Τήν επιτυχημένη εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πολιτιστικών Συλλόγων, Εκπαίδευσης καί Μέσων Ενημέρωσης. Η επόμενη, ανοιξιάτικη συνάντηση τού Δελφικού Δεσμού ορίστηκε νά πραγματοποιηθή στίς 5 Μαρτίου στήν Αθήνα.

Πραγματοποιήθηκε τήν Κυριακή 12 Μαρτίου 1995 στόν Πειραιά, τό προγραμματισμένο Εαρινό Συνέδριο τών Μελών τού Δελφικού Δεσμού. Έγινε απολογισμός τού διελεύσαντος τριμήνου από τή Συνάντηση στήν Χαλκίδα, εντοπίστηκαν καί συζητήθηκαν - όπως κάθε φορά - επίκαιρα Εθνικά προβλήματα καί ειδικότερα καί γενικότερα θέματα Πολιτισμού καί Ελληνισμού, καί χαράχθηκαν οι δραστηριότητες τής Εταιρίας γιά τό επόμενο τρίμηνο.
Τό Σάββατο, παραμονή τού Συνεδρίου έγινε συνάντηση καί συνεστίαση τών Μελών μέ προσκεκλημένους Συγγραφείς, Επιστήμονες καί Φίλους καί συζητήθηκαν πολλά καί ενδιαφέροντα θέματα Ελληνικού Πολιτισμού καί επικαιρότητας.
Η επόμενη, Θερινή συνάντηση τού Δελφικού Δεσμού ορίστηκε νά πραγματοποιηθή στίς 11 Ιουνίου στήν Ολυμπία.

 

ΣΧΟΛΙΟΝ ΤΕΤΡΑΚΤΥΟΣ ΕΝ ΕΤΕΙ "2001"

Ο ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ακολούθησε μία αμφιλεγόμενη πορεία δίχως απόλυτες θέσεις και με απαράδεκτες ανοχές σε ψυχοφθόρες συμπεριφορές.
Το τέλος του ήλθε σύντομα, τέλος 1995, όπως αναμέναμε οι της ΤΕΤΡΑΚΤΥΟΣ, λόγω πραξικοπηματικής συμπεριφοράς των φανατικών χριστιανών της εταιρείας οι οποίοι προσεπάθησαν να προσδώσουν χριστιανικό ύφος στην κίνηση.
Τέτοιες προσπάθειες πάντα θα καταρρέουν εφ' όσον οι συμμετέχοντες δεν είναι ικανοί να επιβάλουν ελληνικόν ήθος και νόμο στις ομαδικές λειτουργίες. Καταρρέουν όταν μικροί άνθρωποι, δίχως συναίσθηση αφ' ενός της μηδενικότητός των και αφ' ετέρου του μεγαλείου το οποίο πρέπει να υποστηρίξουν, ασχολούνται με ανόητους σχολιασμούς επιπέδου καφενείου-γηπέδου-τοπικής κόμματος.
Δυστυχώς, οι βαρύγδουπες δηλώσεις προ των έργων είναι πάγια συνήθεια των ρωμηών.
Ο ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ διελύθη ουσιαστικώς το 1995 μετά την συνεδρίαση των ΠΑΤΡΩΝ όπου εξεδηλώθη το χριστιανικόν καπέλλωμα και η ταφόπλακα ετοποθετήθη όταν ηκολούθησε διοικητικόν πραξικόπημα από ακροδεξιούς χριστιανούς -μέλη του συλλόγου ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΛΑΜΙΑΣ-.

   
 
[ Πίσω ΤΕΥΧΟΣ 1ον] [ Πίσω ΤΕΥΧΟΣ 3ον] [ Πίσω ΤΕΥΧΟΣ 4ον]