Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ
 

 

Προ επταμήνου περίπου, ο Δήμος Σπάτων, οργάνωσε την πρώτη εκδήλωση-διαμαρτυρία για την καταστροφή και "μπαζοποίηση" του λόφου Ζάγανι, ο οποίος περιλαμβάνει την αρχαιότερη στον κόσμο εντειχισμένη ακρόπολη. Ο λόφος με τα αρχαία θα χρησιμοποιηθή ως πηγή μπάζων για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα. Η αρχαιολογική σημασία του λόφου, όπως γράφηκε στις εφημερίδες, είναι τεράστια διότι αποδεικνύει ότι οι εντειχισμένες ακροπόλεις δεν ήταν εισαγόμενες από την φυλή-φάντασμα των "ινδοευρωπαίων", αλλά αυτόχθονες όπως και οι Έλληνες. Οι "ινδοευρωπαϊκές" θεωρίες θέλουν τους Έλληνες να έχουν έρθη από τον βορρά (βιβλίο ιστορίας Γ Δημοτικού) και να έχουν φέρη από εκεί τον τροχό, το άλογο και την τεχνική των εντειχισμένων ακροπόλεων. Αφού όμως στην Φράχθι Ερμιονίδος βρέθηκεν οστά αλόγων εκατομμυρίων ετών, που σημαίνει οτι τα άλογα αλώνιζαν τον ελλαδικό χώρο και δεν ήταν εισαγόμενα, βρίσκουμε και την αρχαιότερη εντειχισμένη ακρόπολη. Έτσι, αυτοκαταρρίπτονται οι ινδοευρωπαϊκοί μύθοι. Σε ότι αφορά την Ερμιονίδα, το κατεστημένο κατάφερε να αποσιωπήση τα ευρήματα (όπως και στα Πετράλωνα) και να κάνη τον καθηγητή Τόμσoν από το πανεπιστήμιο Κορνέλ να γράψη το βιβλίο "Forbidden Archeology" δηλ. "Απαγορευμένη Αρχαιολογία" (απαγορευμένη άραγε από ποιούς;). Τώρα στο Ζάγανι, υπεύθυνος ορίσθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ο κ. Στάινχάουερ ο οποίος εισηγήθηκε λύση που θα ικανοποιήση του ινδοευρωπαϊστές. Αν δεν υπάρχει ο λόφος δεν θα υπάρχει και ακρόπολη άρα δεν θα καταρριφθούν οι θεωρίες των αφεντικών του ΚΑΣ.
Στην εκδήλωση των Σπαταναίων συμμετείχαν ελάχιστοι φορείς, ανάμεσα στους οποίους και η ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ. Από πολιτικά κόμματα μόνο οι Οικολόγοι και το κόμμα Ελληνισμού.
Στην συνέχεια, αρκετοί δημοσιογράφοι έδειξαν φιλελληνισμό και φιλαλήθεια στο θέμα Ζάγανι, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη και καταφέρνοντας να σταματήσουν, προσωρινά, την καταστροφή. Όμως, απών όπως πάντα, ήταν ο λεγόμενος "ακαδημαϊκός" κόσμος της "Ελλάδος". Αμερικανός καθηγητής, στό ιντερνετ, ανέλαβε να ευαισθητοποιήση τους ανα τον κόσμο ακαδημαϊκούς, εντείνοντας έτσι την πίεση προς το ΚΑΣ.
Από του ελλαδίτες δημοσιογράφους, πρέπει να αναγνωρίσουμε την δυναμική και ελληνική στάση του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας κ. Βότση, ο οποίος δεν παύει να θυμίζει τι εστί Ζάγανι. Κατηγορώντας όμως εμάς τους δεδηλωμένους αρχαιοφίλους, ότι αδρανούμε, έκανε λάθος. Εμείς είμασταν εκεί, αυτός όχι. Εξ' άλλου, όταν οι συνάδελφοί του από τον "ΙΟ" του περιοδικού "Εψιλον" της Κυριακάτικης "Ε" ("Πιστεύω εις 12 Θεούς", Κυριακή 13 Οκτωβρίου 1996) μας διέσυραν με αντιδεοντολογικό και αντιδημοσιογραφικό τρόπο (και πολύ ύποπτο, θα προσθέσω) εξευτελίζοντας από θέσεως ισχύος το αρχαιολατρικό κίνημα στην Ελλάδα, ο κ. Βότσης ήταν πάλι απών. Την απάντηση την έλαβε από τον φίλο συγγραφέα Βλάση Ρασσιά και την παραθέτουμε αυτούσια.

ΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 27-5-1997
(για κ. Γ. Βότση)
Αγαπητέ κε Βότση,
Στην "Ε" της 8.4.97 ("Γιατί Σιωπούν Στο Εγκλημα;", σελ. 9) διαμαρτυρηθήκατε, και αν αντικρυστεί από μία πλευρά μάλλον δικαίως, για την ανυπαρξία της στοιχειώδους έστω αντίδρασης των "προγονολατρών" (SIC) ατόμων και ομάδων στην περίπτωση της καταστροφής του προϊστορικού οικισμού στο Ζάγανι. Δικαιούμαι ωστόσο, ως συγγραφέας και επί πλέον "προγονολάτρης" (...), να εγείρω κάποιες πολύ έντονες ενστάσεις κατά της προσφιλούς μεθόδου των συναδέλφων σας να καταφεύγουν στην εκνευριστικά κοινότοπη έκφραση "πού είναι τέλος πάντων οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου;" κάθε φορά που τα πελώρια πέλματα της απελπιστικά αντιπνευματικής μηχανής των μοντέρνων καιρών τσαλαπατούν πράγματα, ανθρώπους, έθη, ιδέες και σύμβολα που δεν συνάδουν με το ευρύτερο αποκτηνωτικό "πνεύμα" αυτής της άθλιας FAST εποχής.
Στην ερώτησή σας "πού είμαστε;" έχω να σας απαντήσω, τουλάχιστον για τον εαυτό μου και για κάποιους ολίγους και εκλεκτούς που μάχονται ομότροπα για το Υψηλό και Αγαθό, ότι πάντοτε είμασταν και είμαστε εδώ, αλλά κάποιοι φροντίζουν επιμελέστατα να μη φαινόμαστε ότι είμαστε (Ποιός συνάδελφός σας προώθησε για δημοσίευση το απαράδεκτο γεγονός ότι, από μία ολόκληρη Ελλάδα δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων, μόνο εγώ -ως άτομο και τα περιοδικά "Διιπετές" και "Τετρακτύς" είχαν στείλει μηνύματα συμπαράστασης στην πρώτη, ολιγάριθμη οφείλουμε να τονίσουμε, συγκέντρωση για τη σωτηρία του οικισμού στο Ζάγανι;) Οι αμέτρητες μέχρι σήμερα επιστολές μας ή καταγγελίες μας για επίσης αμέτρητα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί κατά της προχριστιανικής Ελληνικής παράδοσης, έχουν συστηματικά και επιμελώς αποσιωπηθεί'θαφτεί από σύμπαντα τον επαγγελματικό κλάδο σας, ο οποίος, παραδόξως (;), δείχνει να φοβάται υπέρ το δέον, και αυτός, τους γνωστούς Κυρίους που τελευταία προωθούν με όλη τη δύναμη που διαθέτουν τον πιό σκληρό και φανατικό βυζαντινισμό, σε βάρος της ΑΛΗΘΟΥΣ Ελληνικής παράδοσης, η οποία, τους αρέσει δεν τους αρέσει, είναι μόνο η προχριστιανική εκείνη.
Προτού λοιπόν ξαναχαράξετε πάνω στο χαρτί με το πεννάκι σας το κοινότοπο "πού είναι οι πνευματικοί άνθρωποι;" (εκτός αν με τον όρο εννοείτε μόνο τους..... Ακαδημαϊκούς!!) καλό θα ήτανε αγαπητέ κε Βότση, όπως και ΟΛΟΙ οι συνάδελφοί σας, να είχατε προηγουμένως φροντίσει να πάρει την πρέπουσα (και απαιτητή από τον νόμο της Ισηγορίας) δημοσιότητα ο πόνος και η αγωνία της δικής μας ελληνότροπης καρδιάς. Πώς; Μα απλώς, παρουσιάζοντας, όπως άλλωστε οφείλετε ως υπηρέτες της πληροφορίας και της αληθούς εικόνας του κόσμου, τα κείμενά μας, τα βιβλία μας, τα περιοδικά μας, τις εκδηλώσεις μας, τις μάχες που δίνουμε, τις ηθικές και πνευματικές διαδρομές που χαράζουμε με ιδρώτα και αίμα αγνοημένοι και συνεχώς πεδικλούμενοι από ένα κοινωνικοπολιτικό (και όχι μόνο) καθεστώς που μόνο κατ' όνομα πιά είναι "Ελληνικό".
Τότε η απάντηση στο προσφιλές αλλά ατυχέστατο ερώτημά σας, θα έρθει από μόνη της. Ακυρώνοντας μάλλον και αυτή την ίδια την ανάγκη να ξεστομισθεί αυτό το ερώτημα, ή να τυπωθεί πάνω στον δημοσιογραφικό χάρτη...
Μετά τιμής,
Βλάσης Γ. Ρασσιάς, Αθήναι

ΥΓ. Για να είμαι ειλικρινής, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ότι θα δημοσιευθεί.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΕΤΡΑΚΤΥΟΣ. ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ.....

   
 
[ Πίσω ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ] [ Πίσω ΤΕΥΧΟΣ11]