ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, μετά από παράπονα τηλεθεατών και κυρίως γονιών παιδιών για την τηλεοπτική σειρά "ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑ" που προβάλλει γνωστό τηλεοπτικό κανάλι, βρίσκει την ευκαιρία να επιστήση την προσοχή τόσο στούς γονείς όσο και στους τηλεθεατές γενικότερα, για τις προβαλλόμενες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που πραγματεύονται την ελληνική μυθολογία.
Ο Ηρακλής που προβάλλει η συγκεκριμένη σειρά δεν έχει καμμία σχέση με τον δικό μας Ηρακλή.

Αυτός είναι "εισαγόμενος".

Αρχικά, η διαφορά φαίνεται από την ενδυμασία του εν λόγω Ηρακλή ο οποίος φοράει μπότες και δικτυωτό δερμάτινο παντελόνι! Ακόμη, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση και παραποίηση της πραγματικότητος στην θεματολογία αυτής της σειράς. Για παράδειγμα, σε κάποιο επεισόδιο παρουσίαζε τον Ηρακλή να πολεμάη τον Μινώταυρο και μάλιστα να είναι και αδέλφια!!! Αντίστοιχη παραποίηση της ελληνικής μυθολογίας γίνεται σχεδόν σε όλες τις ξένες παραγωγές που παρουσιάζονται στην τηλεόραση.
Για να μην μάθουν λοιπόν τα παιδιά μας την Ελληνική Μυθολογία λάθος, μην τα αφήνετε να παρακολουθούν αυτές τις ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ή καθίστε μαζί τους και εξηγήστε τους πως αυτές είναι παραγωγές της "σειράς" και δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα.
Επίσης, καλό θα ήταν να αγοράσετε τα υπέροχα εικονογραφημένα βιβλία που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά και αναφέρονται στην Μυθολογία μας και να καθήσετε μαζί τους να τα διαβάσετε.
Για οποιοδήποτε πρόβλημα καθώς και για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας που βρίσκεται στην Ύδρας 3, καθημερινά ανοικτά από τις 9.00 έως τις 13.00 με αριθμό τηλεφώνου 221-159. ας περιμένουμε γιατί όχι να γίνετε και μέλη!

   
 
[ Πίσω Ανθελληνισμός] [ Πίσω ΤΕΥΧΟΣ 11ον]