Ο ΤΣΙΓΑΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
 


Κύριοι,
Ο πιστός σύντροφος και πρώην υπασπιστής του Τσιγάντε, με πλήρη επίγνωση των όσων μού έλεγε, μου είπε αυτό που θα πω παρακάτω. Όλο τον καιρό που ο Τσιγάντε κρυβότανε στο υπόγειο της οδού Πατησίων, ο υπασπιστής του τον αντελήφθη πολλές φορές να προπαγανδίζη, ποιός άλλος; ο Τσιγάντε, για το πολίτευμα της Βασιλείας στην Ελλάδα, όσπου για να ξεθυμάνη τον ρώτησε κάποτε. "Μα πως εσύ, ένας Τσιγάντε προπαγανδίζεις υπέρ της Βασιλείας"; Και η απάντηση πού έλαβε ήταν: "τότε και μόνο τότε, έχουμε έναν και μόνον συναλλασσόμενο προδότη, και ίσως ελεγχόμενο". Μετά απ' αυτήν την δήλωση, αντιλαμβανόμεθα ότι ότι σε όλα τα πολιτεύματα, αυτά που ονομάσαμε κατά περίπτωση Δημοκρατία, Λαοκρατία, Οχλοκρατία, Ελευθερία δήθεν, έχουμε μη ελεγχόμενους εκατομμύρια συναλλασσόμενους προδότες, φοροφυγάδες, κλέφτες, απατεώνες, απατεωνίσκους, παλιανθρώπους μέχρι παιδεραστές και προαγωγούς.
Ένα τραγικό παράδειγμα είναι ότι σκοτώσαμε έξη συνανθρώπους μας με πλήρη ασυνειδησία και εν ψυχρώ, για να ξεπλύνουμε την ντροπή της Μικρασιατικής καταστροφής που ξερίζωσε και κατέσφαξε δυόμισι εκατομμύρια Ελλήνων και μέχρι σήμερα κατά τους γηγενείς λέγονται τουρκόσποροι.
Έργα μεγάλων ανδρών!

Κώστας Φάλαρης
ΑΘΗΝΑΙ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ *ΤΕΤΡΑΚΤΥΟΣ*
Όντως η Μικρασιατική καταστροφή αποτελεί όνειδος για τους Έλληνες. Ώσπου σήμερα, ο γνωστός επιχειρηματίας κ Μπουτάρης, μέσω της *Ελευθερο-τυπίας* τον Ιούνιο και Αύγουστο, και της *Καθημερινής* τον Ιουνιο, ζήτησε από τους Θεσσαλονικείς, να τιμήσουν την μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ. Αυτός, μπορεί να έχη σκοπιμότηες για να το προτείνει. Οι σύλλογοι των Μικρασιατών και Ποντίων όμως δεν έπρεπε να ξεσηκωθούν; Ή περιμένουν την ευκαιρία να κλάψουν πάλι κατόπιν εορτής
;

   
 
[ Πίσω TEYXOΣ 12ον]