στον απόηχο του 1ου ΣΑΕ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

Ο αναγκαστικός ξενητεμός είναι ότι πιό σκληρό μπορεί να συμβή στον άνθρωπο, και πιό πολύ στον Έλληνα, λόγω της υπέροχης ελληνικής γης που αφήνει πίσω του, αλλά κυρίως, λόγω των συνθηκών κάτω από τις οποίες η αποδημία επετελέσθη. Και λέω αναγκαστικός, διότι, οι ντόπιοι "προδότες" και οι πάτρονές τους, από το 1900, εφαρμόζουν μεθοδικά και ύπουλα, προγράμματα "εκουσίας" μεταναστεύσεως. Αυτοί οι ανθέλληνες έχουν επεξεργασθεί ένα καταπληκτικό σχέδιο αποψιλώσεως της ελληνικής υπαίθρου και αστικοποιήσεως ή αποδημίας του υγιεστέρου τμήματος του ελλαδικού λαού. Το αλάνθαστο αισθητήριο του λαού έχει καταλάβει οτι κάποιο παιχνίδι παίζεται πίσω από τις πλάτες του, χωρίς όμως να γνωρίζη τις παραμέτρους και τα παρασκήνια που τον αναγκάζουν σε υποχρεωτική αλλά "εθελοντική", ακούσια αλλά "εκούσια" μετανάστευση. Κάτω από τέτοιες ιδιόρρυθμες συνθήκες, και λόγω της υπερβολικής αγάπης γιά την πατρική γη, οι απόδημοι αποκτούν μία παθολογική αγάπη γιά έναν υποτιθέμενα υπαρκτό τόπο, με την πιό υπέροχη ιστορία και την πιό όμορφη φύση. Υποτιθέμενο, διότι ο ρομαντισμός και η νοσταλγία του ξενητεμένου, έχουν πλάσει μέσα του μία εικόνα της Ελλάδος η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει. Μία εικονική πραγματικότητα δηλαδή. Δεν μπορεί ο κάθε ομογενής να συνειδητοποιήση το μέγεθος της ανεπαρκείας των πολιτικών και την πλήρη πολιτική και κοινωνική διαφθορά που επικρατεί στον καθημαγμένο αυτό τόπο. Ούτε μπορεί να διανοηθή οτι η προπαγάνδα εισβάλλει μέσω τηλεοράσεως στα σπίτια των σκοπίμως εκβαρβαρωθέντων νεοελλήνων και οτι η νεολαία εκβαρβαρώνεται καθημερινά και βάσει σχεδίου στους πάλαι ποτέ ιερούς χώρους των σχολείων. Δεν μπορεί να συλλάβη το ξεπούλημα των ιδανικών μας, την απεμπόληση εθνικών δικαίων, την απαράδεκτη δημόσια διοίκηση, την καταστροφή της οικονομικής μας βάσεως, την δυσλειτουργία στρατού και σωμάτων ασφαλείας, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την σιχαμερή κομματικοποίηση, την φθηνή πολιτικολογία, την ανθελληνική παιδεία, την πολιτισμική καταστροφή κλπ κλπ..
Αυτά όλα συμβαίνουν διότι οι "πολιτικοί", προκειμένου να κερδίσουν πολιτικούς πόντους, έχουν πάντα μποστά τους το περίφημο "πολιτικό κόστος". Το "πολιτικό κόστος" είναι ο καθοδηγητής και ηγέτης του ρωμηού "πολιτικού". Αυτό κανονίζει τα ιδανικά του, τα πιστεύω του, την φιλοπατρία του, τον πατριωτισμό του και την εν γένει συμπεριφορά του. Έτσι, υπηρετεί πιστά, όποιον του εξασφαλίσει καλύτερο "πολιτικό κόστος" και πολιτικό μέλλον, ακόμη κι άν αυτός ο κάποιος καθοδηγείται από "ξένα κέντρα" ή διάφορες μυστικές υπηρεσίες ή διάφορα συμφέροντα. Δεν φαίνεται να έχουν καταλάβη αυτά τα άτομα -οι "πολιτικοί" μας όπως τους αρέσει να λέγονται- οτι ξεπουλάν τον τόπο τους όταν υπηρετούν τυφλά το "κομματικό συμφέρον" και σκέπτονται το "πολιτικό κόστος". Πρέπει λοιπόν, εμείς, οι πληροφορημένοι (και ιδιαίτερα καλοπληροφορημένοι) πολίτες του τόπου αυτού, να αντιμετωπίζουμε τους "πολιτικούς μας" σαν υπηρέτες ξένων συμφερόντων, έστω κι αν μερικοί σαν άτομα δεν είναι. Υπηρετούν πιστά όμως, από Όθωνος (ή Μαυροκορδάτου άν θέλετε) και μετά, ξενόδουλες, ανθελληνικές κομματικές ηγεσίες. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές όλες τις ηγεσίες, σαν δυνάμεις ιδιότυπης κατοχής. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να οργανώσουμε την αντίστασή μας γιά πολιτική, πολιτισμική και κοινωνική απελευθέρωση αυτού του υπό κατοχήν τόπου.
Έχοντας αυτά υπ' όψιν, δύσκολα θα πίστευε κανείς οτι πραγματικά θα είχαν το σθένος κάποιοι πολιτικοί να ιδρύσουν έναν φορέα συνενώσεως του Αποδήμου Ελληνισμού. Οι κομματικές πρακτικές τους δεν μας έδωσαν το δικαίωμα να πιστεύουμε οτι κάτι φιλελληνικό θα γίνη σ' αυτόν τον τόπο. Και αν γίνη κάτι τι φαινομενικά φιλελληνικό, εμείς, πριν πανηγυρίσουμε, θα ψάξουμε σαν Έλληνες, ενοχλώντας την "εξουσία", να βρούμε άν είναι όντως γιά το καλό του Ελληνισμού ή υπάρχει πάλι εθνικό πρόβλημα. Ξέρουμε από την νεώτερη ιστορία ότι αν πάη να γίνη κάτι σωστό σ' αυτόν τον τόπο, θα βρεθούν "εφιάλτες" να το προδώσουν, καλοθελητές να το υποσκάψουν και ξένοι αγοραστές να το θέσουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους χρησιμοποιώντας ντόπιες ελαστικές συνειδήσεις.
Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να εξετάσουμε και το συνέδριο αποδήμου Ελληνισμού, που έγινε στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο.
Ο υφυπουργός εξωτερικών γιά θέματα αποδήμων, κ. Νιώτης, σε μία συνέντευξή του στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", τον Ιούλιο του 1995, θέτει το θέμα της διασποράς σε σωστές βάσεις. Η συνέντευξη "φωτογραφίζει" άνθρωπο με καθαρό μυαλό, γνώση και κατανόηση του θέματος, με σωστές και μελετημένες ιδέες, με απόφαση να εφαρμόση κάποια πράγματα δυναμικά. Γιά πρώτη φορά το υπουργείο εξωτερικών προσδιορίζει κάποιους ρόλους γιά την ομογένεια και δείχνει να θέλει πραγματικά να αξιοποιήση το τεράστιο ομογενειακό δυναμικό. Ο κ. Νιώτης προσδιόρισε, με την έναρξη του συνεδρίου αποδήμων, την ιστορική στιγμή κατά την οποία, μετά από δεκαετίες συζητήσεων, αντεγκλήσεων και υπαναχωρήσεων, το ελληνικό(;) Υπουργείο Εξωτερικών, απεφάσισε να υλοποιήση τον διακαή πόθο των αποδήμων γιά πολιτική-κοινωνική οργάνωση και συμμετοχή στα πράγματα της Μητροπόλεως.
Το δυσάρεστο γιά τον κ. Νιώτη είναι οτι οι κομματικές πρακτικές και η μονιμότης των δημοσίων υπαλλήλων ακόμη και σε νευραλγικούς τομείς όπως το ΥΠΕΞ, τον υποχρεώνουν να συνεργαστή και να εμπιστευθή συνεργάτες πολύ κατωτέρους των περιστάσεων. Οι μετριότητες θα υποσκάψουν το έργο του. Οι συνεργάτες του έχουν ελλειπή παιδεία, ελλειπή καλλιέργεια, δημοσιοϋπαλληλικό πνεύμα, άκρατο κομματσμό και κυρίως "πολιτικές φιλοδοξίες". Το τελευταίο που θα σκεφθούν είναι η εθνική επαγρύπνιση και υπερ-πληροφόρηση. Πρόκειται δηλαδή γιά άτομα με οθωμανικό τρόπο σκέψεως και δράσεως. Θα τους αποκαλώ "οθωμανίζοντας" διότι η λέξη Έλληνες τους πέφτει πολύ βαριά.
Ο υφυπουργός πέφτει θύμα της "εκδίκησης της μετριότητος". Τα οργανωτικά θέματα, μετά ακαριαία και πείσμονα δράση μίας περίεργης πασοκο-παρέας της Θεσσαλονίκης, παίρνουν ευτράπελη μορφή που ούτε σε σοβαρή κριτική αντέχουν ούτε την ανάλογη σοβαρότητα γιά τέτοιου μεγέθους εκδήλωση έχουν. Τα κομματικά συμφέροντα των "οθωμανιζόντων" και αι μέθοδοι αυτοπροβολής τους υπερτερούν του εθνικού συμφέροντος. Υπάρχει πιθανώς και οικονομικό όφελος κάποιων στη μέση....... Κρατώντας τέτοιες ισορροπίες, ο υφυπουργός, ξεκινά το συνέδριο. Το αν εδέχθη και απεδέχθη τα ραπίσματα σαν κομματικές πρακτικές ή έκανε υπομονή γιά να επιτύχη το έργο δεν το γνωρίζουμε. Αν ισχύει το δεύτερο, είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων και εθνικών επαίνων.
Αξίζει όμως να δούμε τις αντιδράσεις διαφόρων από την έναρξη του συνεδρίου και μετά.
Την πρώτη ημέρα, η ελληνική τηλεόραση φιλοξενεί δήλωση του ορθόδοξου χριστιανού πατριάρχη Κων/πόλεως κ. Βαρθολομαίου. Αυτός, καλεί όλους τους υπ' αυτόν να απέσχουν του συνεδρίου. Επιχειρηματολογεί με φανατισμό κατά του θεσμού του ΣΑΕ με το σκεπτικό οτι η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία είναι ικανή να ποδηγετή τον απανταχού ελληνισμό. Ισχυρίζεται οτι το ΣΑΕ θα μπή στα από δεκαετιών υπάρχοντα "χωράφια" της ορθοδοξίας. Υπενθυμίζει τους αγώνες του ορθόδοξου χριστιανικού πατριαρχείου γιά τον ελληνισμό (όμως κουβέντα για τον αφορισμό των ηρώων του 1821 και πάμπολλές συναφείς πράξεις και προδοσίες) και προσπαθεί να παρουσιάση το ΣΑΕ σαν θεσμό που κλέβει κάτι από το πατριαρχείο του. Ο ίδιος βέβαια ποτέ δεν εδήλωσε οτι είναι ελληνικής καταγωγής αλλά "ρωμηός στο γένος και ορθόδοξος στην πίστη". Αυτή είναι μία πολύ πονηρή τοποθέτησή του που πρέπει να προσεχθή ιδιαίτερα (ακόμη και από τους οθωμανίζοντες του ΥΠΕΞ). Εμείς, σαν Έλληνες, θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε γιά την ιστορική στιγμή που φαινομενικά το έθνος αρχίζει δειλά-δειλά να αποσπάται από τον εξουσιαστικό εναγκαλισμό της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας. Αυτό θα συνέβαινε άν η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία συμμετείχε ισότιμα με τους άλλους φορείς στο συνέδριο. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Διαπιστώθηκε μία διαμόρφωση της ορθόδοξης αντιλήψεως η οποία εξωτερικά δείχνει φιλελεύθερη αλλά στην πραγματικότητα είναι πιό καταπιεστική.
Σαν αποτέλεσμα των διαταγών του Βαρθολομαίου, ο μέγας ανθέλλην Στυλιανός ο Αυστραλίας ηρνήθη συμμετοχή αλλά και ο Βορείου και Νοτίου Αμερικής (Σ)Ιάκωβος, ενώ έφθασε μέχρι την Θεσσαλονίκη, δεν παρευρέθη στο συνέδριο. Απλώς κινούσε τα ανθελληνικά νήματά του από το ξενοδοχείο του.
Η παρουσία του Ιακώβου στη Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να περάση απαρατήρητη. Υπάρχει μία βεβαιότητα στο ΥΠΕΞ οτι ο Ιάκωβος είναι ο κύριος μοχλός των διπλωματικών χειρισμών μας στις ΗΠΑ. Αυτό φυσικά θέλουν οι Αμερικανοί να πιστεύουμε. Οι οθωμανίζοντες του ΥΠΕΞ το δέχθηκαν σαν γεγονός και έτσι ακολουθούμε σαν Ελλάδα την γραμμή και τις οδηγίες αυτού του εθνοπροδότη. Πρέπει οι οθωμανίζοντες να σκύψουν με τόλμη, οξυδέρκεια και αποφασιστικότητα, επάνω στα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με τον Ιάκωβο και την εν γένει δραστηριότητα της αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής. Με λίγα λόγια, ο ελληνισμός της Αμερικής υποσκάπτεται συνεχώς από την ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία. Διώκονται ιερείς που ιερουργούν στα ελληνικά, τα ελληνικά σχολεία των κοινοτήτων υπολειτουργούν, οι εθνικές διεκδικήσεις εξεδιώχθησαν από τις κοινότητες και εφαρμόζεται σύστημα αφομοιώσεως των ελληνικής καταγωγής ατόμων. Στις εθνικές εκδηλώσεις-διαδηλώσεις οι εκκλησιαστικοί εμφανίζονται τελευταίοι, ενώ μέχρι τελευταίας στιγμής μποϋκοτάρουν τις προσπάθειες. Η αρχιεπισκοπή βλέπει τους ομογενείς σαν χριστιανούς ορθόδοξους και ΟΧΙ σαν έλληνες ορθόδοξους. Τα δε νούμερα που παρουσιάζουν σαν έλληνες της Αμερικής (3.000.000) είναι τελείως πλασματικά μιά και η αρχιεπισκοπή ποτέ δεν είχε ανω του 400.000 ορθοδόξων χριστιανών εγγεγραμμένους στα μητρώα της.
Γύρω από την αρχιεπισκοπή όμως, έχει ιδρυθεί μία περίεργη "παρέα", με τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Τα άτομα της "παρέας" αυτής ελέγχονται από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης των Αμερικανικών αυτών υπηρεσιών. Γιά να κατανοήση ο αναγνώστης την κατάσταση αυτή, πρέπει να πούμε οτι δεν δημιουργήθηκε πρόσφατα. Η ιστορία μας οδηγεί στα χρόνια του Αθηναγόρα, τότε που η Ελλάς, ως εταίρα κοινή, από την αγκαλιά των Άγγλων οδηγείται στην αγκαλιά των Αμερικανών (1947 και εντεύθεν). Η πρόσκλησις που εδέχθη ο Αθηναγόρας από τον Τρούμαν (1947), τον οδήγησε, με εντολή του Τρούμαν, στον διευθυντή της ΣΙΑ. Εκεί ο Αθηναγόρας υποκύπτει χωρίς να γνωρίζουμε άν είχε διάθεση γιά οποιαδήποτε αντίσταση. Αποδέχεται την πλήρη υποτέλεια και εξάρτηση της αρχιεπισκοπής. Η ΣΙΑ τον ανταμείβει πλουσιοπάροχα. Η τιμή του ξεπουλήματος ανέρχεται στο μυθικό γιά την εποχή εκείνη ποσόν των 4.000.000 δολλαρίων ανά έτος. (εφημ. ΚΑΜΠΑΝΑ, Νέας Υόρκης). Ο Αθηναγόρας γίνεται επιχειρηματίας και έτσι ξεκινάει η δραστηριότητα της αρχιεπισκοπικής "παρέας". Η "παρέα", θα επενδύη τα χρήματα αυτά με μεγάλο κέρδος γιά όλους. Και το κυριώτερο. υπό τις ευλογίες της ΣΙΑ. Ένας τέτοιος άνθρωπος, σαν τον Αθηναγόρα, αποδεχόμενος αφεντικά και λειτουργώντας άριστα κάτω από τέτοιο ζυγό πρέπει να αξιοποιηθή περισσότερο. Η ΣΙΑ, τον φορτώνει σε ένα αεροπλάνο γεμάτο πράκτορές της και τον προσγειώνει στην Κων/πολη. Εκεί τον επιβάλλει στην ζαλισμένη από όλα αυτά Τουρκική κυβέρνηση σαν Πατριάρχη. Σήμερα, μετά από 40 χρόνια, το μόνο που άλλαξε είναι το ποσόν του ξεπουλήματος. Εχει φθάση τα 40.000.000 δολλάρια και η "παρέα" καλά κρατεί. Πάνω σε τέτοιου είδους ανθρωπάρια στηρίζουν οι οθωμανίζοντες του τελείως αποβλακωμένου ΥΠΕΞ, την εξωτερική μας πολιτική στις ΗΠΑ. Εκεί που το λεγόμενο "ελληνικό λόμπυ" δεν είναι τίποτα παραπάνω από μέλος του αρχιεπισκοπικού περιβάλλοντος και η μόνη πρόσβαση που έχει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ως τα σκαλοπάτια μόνο του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπυ. Πρέπει μάλιστα να μάθη ο Ελληνικός λαός αυτό το αίσχος και το ότι το ΥΠΕΞ τους χρηματοδοτεί αδρά κι από πάνω.
Παρά τα χάλια της επισήμου ελληνικής εκπροσωπήσεως στην Αμερική, η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται να έχη αξιολογήση σωστά τον δυναμισμό των αποδήμων αν αυτοί οργανωθούν σωστά. Αυτός πρέπει να είναι ο λόγος γιά τον οποίο "κακοκάρδισαν" τον υπάλληλό τους Ιάκωβο, μη επιτρέποντάς του να αναλάβη το πατριαρχείο Κων/πολης. Τους είναι πιό χρήσιμος στην αποστολή του να μην επιτρέψη καμμιά αληθινά ελληνική οργάνωση ομογενών στις ΗΠΑ.
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έδωσαν τεράστια σημασία στην προσπάθεια συνενώσεως των αποδήμων μέσω ΣΑΕ. Σε μία γωνία της αίθουσας του συνεδρίου, ο πρών πρέσβυς των ΗΠΑ, κρατούσε συνεχώς σημειώσεις. Μετρούσε και αξιολογούσε τα πάντα. Εργάσθηκε σκληρά εκείνες τις ημέρες. Μή εξαντλώντας εκει την παντοδυναμία τους, οι αμερικανικές υπηρεσίες, κατάφεραν μέσω του ανθρώπου των Ιάκωβου να ελέγξουν δυστυχώς το διοικητικό συμβούλιο αποδήμων. Μέλη της αρχιεπισκοπικής "παρέας", προδότες και πράκτορες, που δεν έπρεπε να είχαν προσκληθή κάν, διοικούν σήμερα τους αποδήμους. Οι οθωμανίζοντες πιθανώς δεν αντελήφθησαν τι συνέβη. Πάντα τα γεγονότα τους ξεπερνούν. Το οθωμανίζον θράσος έφθασε στο ζενίθ όταν έδιωξαν τους Ίμβριους από το συνέδριο. Ίμβριος ο χριστιανός ορθόδοξος πατριάρχης, Ίμβριος ο Ιάκωβος αλλά ο λαός της αδούλωτης Ίμβρου προδόθηκε πάλι από την ελλαδική κυβέρνηση κατοχής.
Η ντροπή του συνεδρίου όμως ήταν άλλη. Δύο εβδομάδες πρό της έναρξης του συνεδρίου, η ΕΤ3 φιλοξενεί ντοκυμαντέρ από το βόρειο Πακιστάν, από την κοιλάδα των Καλάς. Αυτοί είναι απόγονοι στρατιωτών του Αλεξάνδρου που λατρεύουν το Ελληνικό Πάνθεον. Ένας νεαρός καστανόξανθος Καλάς, ονόματι Χαν, μίλησε στα αγγλικά και ετόνισε πόσο συγκινημένος ήταν που θα ερχόταν κι αυτός κάποτε ως Ελλην στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δυστυχώς δεν εκλήθη στο συνέδριο. Εσκέφθησαν οτι ένας Πανθεϊστής-Ολυμπιστής, δηλαδή παιδί κατώτερου Θεού, θα χαλούσε το παραμύθι της χριστιανικής ορθοδοξίας γιά ταύτιση ελλήνων-χριστιανών!!!
Υπήρχαν κι άλλα θλιβερά στο συνέδριο. Η κάποια υπεύθυνη πολιτιστικών, αποκλειστικά και μόνο για αυτοπροβολή, έχει το θράσος να οργανώση συνέδριο γιά υψηλή τεχνολογία και INTERNET. Ξοδεύει πολλά εκατομμύρια, από το υστέρημα του ελληνικού λαού, χωρίς να έχη κανείς τους τις γνώσεις, την νόηση και την εμπειρία να οργανώση τέτοια εξειδικευμένα σεμινάρια. Ενεργοποιεί όλους τους κομματικούς μηχανισμούς, καθότι κομματική ως το μεδούλι και η ίδια, και καταφέρνει το δικό της. Ο κ. Νιώτης υπέστη μία ακόμη ήττα. Τα σεμινάρια κρίνονται ως επιτυχή μόνο από τους παρευρισκομένους εισηγητές χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΚΡΟΑΤΗΣ να υπάρχη στην αίθουσα. ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ. Μόνο οι εισηγητές. Αλλά κανείς οθωμανίζων δεν της "τράβηξε το αυτί". Σαν να μην έφθανε αυτό, βραβεύθηκε αργότερα από τον υφυπουργό γιά τις προσπάθειές της να επιτύχη το συνέδριο. Πάντα η μετριότητα και η προδοσία βραβεύονται σ' αυτόν τον τόπο. Ο κ. Νιώτης δεν "έσπασε" την παράδοση αλλά η πολιτική σχέσις με την βραβευμένη έχει ροζ διαστάσεις.
Ακάθεκτη και πολυβραβευμένη πλέον η εν λόγω κυρία, συνεχίζει κάτι ανόητες "νόστιμες" εκπομπές στην τηλεόραση, και, για να μας εξευτελίση περισσότερο, καλεί γουρουνο συνεδρίαση (porky meeting) το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη, με έξοδα του ελληνικού λαού πάλι, όπου θα φιλοξενηθή μία ομάδα βαρβαρο-ελλήνων φοιτητών του εξωτερικού, η οποία ομάδα θεωρεί τιμή της το να αποκαλή τα μέλη της porkies δηλ. γουρουνάκια. Και όλα αυτά στα πλαίσια της ξεπουλημένης (αντι)πολιτιστικής πρωτεύουσας 1997. Έβαλαν τους λύκους να φυλάν τα πρόβατα..... Και την κόρη του αράπη επί των πολιτιστικών, συνεπικουρούμενη από προϊόντα της ιθαγενούς υποκουλτούρας (κάτι ίδηδες και κάτι πούλους) να προωθήσουν τα εθνικά θέματα.... με ρόζ επικάλυψη.
Το 1ο συνέδριο αποδήμου Ελληνισμού έληξε τον Δεκέμβριο. Η γνώμη μας είναι οτι η σύνθεση του Δ.Σ. του ΣΑΕ, είχε προαποφασισθή πολύ πριν το συνέδριο. Ο κ. Νιώτης και άλλοι του ΥΠΕΞ επέβαλαν ως πρόεδρο του ΣΑΕ ένα μικρό ψευτοέλληνα διότι ο Ιάκωβος τους έπεισε πως το άτομο αυτό έχει προσπέλαση στο εβραϊκό λόμπυ. Αυτή η θεωρία, υιοθετήθηκε απόλυτα από το ΥΠΕΞ. Φυσικά, το περιβάλλον του Ιάκωβου, όχι μόνο δεν έχει τέτοιες προσβάσεις αλλά και είναι τελείως ανίσχυρο απέναντι στους ανθέλληνες. Η στάση των οθωμανιζόντων, ανόητη και ερασιτεχνική όπως πάντα, πρέπει να έχη προκαλέση πολλά ειρωνικά γέλια στο εβραϊκό λόμπυ....
Ανέλαβε τον συντονισμό δράσης των αποδήμων, ένα ανθελληνικό προδοτικό συμβούλιο. Οι υγιείς δυνάμεις των αποδήμων θα καταπιεσθούν, δεν θα γίνη τίποτα θετικό ώστε να απογοητευθούν οι ομογενείς και να νικήση η ΣΙΑ και οι άνθρωποί της. Αλλη μια φορά προδομένος ο ελληνισμός. Με έξοδα του ελληνικού λαού και ντόπιους ανόητους χαζοπροδότες που δεν εννούν οτι προδίδουν. Αλλη μία φορά θα ακουστή οτι "δεν είμαστε σε θέση να οργανωθούμε", "αποτύχαμε και σ' αυτό", "καλά μας κάνουν τέτοιοι που είμαστε" κλπ κλπ. Για οργανωμένο σχέδιο αποτυχίας δεν θα μιλήση κανείς. Έτσι συμβαίνει πάντα στο ρωμαίικο........

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

   
 
[Πίσω ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [Πίσω Απόδημος Ελληνισμός] [Πίσω ΤΕΥΧΟΣ 7ον]