ΠΟΙΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ

 


Το παρακάτω κείμενο ανεκοινώθη σε κάποιες περιοχές του INTERNET. Αποτελεί μέρος δημοσίευσης του μηνιαίου περιοδικού "Washington report on Middle East affairs" το οποίο εκδίδεται από πρώην Αμερικανούς διπλωμάτες. Το παραθέτουμε αυτούσιο σε πιστή μετάφραση:

"Το άρθρο αυτό ενεφανίσθη στην καθημερινή εβραιόγλωσση εφημερίδα Ma'ariv του Τελ-Αβίβ, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1994, γραμμένο από τον Αβινοάμ Μπαρ Γιοσέφ. Μεταφράσθηκε στα αγγλικά από τον Δρ. Ισραήλ Σαχάκ.
Πριν μερικές εβδομάδες ο ραββίνος της συναγωγής "Αντάθ Ισραέλ", στο Clevelant Park, Washington DC, αφιέρωσε την λειτουργία του Σαββάτου (Σάμπαθ) στο Ιουδαϊκό πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο το οποίο τώρα δημιουργείται στην Αμερική. "Γιά πρώτη φορά στην Αμερικανική ιστορία", είπε ο ραββίνος, "δεν αισθανόμαστε πλέον οτι ζούμε στη διασπορά. Η Αμερική δεν έχει πιά κυβέρνηση Γκογίμ (εθνικών), αλλά διοίκηση στην οποία οι Ιουδαίοι είναι ισότιμοι συνέταιροι στην διαδικασία λήψεως αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα. Ίσως τα ζητήματα του ιουδαϊκού θρησκευτικού νόμου σε σχέση με τον όρο "κυβέρνηση εθνικών" θα πρέπει να επανεξετασθούν μιά και είναι πλέον ξεπερασμένος ο όρος".
Πράγματι, όσον αφορά τους Ιουδαίους, ο πρόεδρος Κλίντον έχει συνεισφέρη στην πραγματική αλλαγή εμφανίσεως της κυβερνήσεώς του, έχοντας ολοκληρώσει μία σειρά αλλαγών οι οποίες αυξάνουν την ισχύ των Ιουδαίων, μία διαδικασία που ξεκίνησε από τον πρόεδρο Ρήγκαν και τον υπουργό εξωτερικών του, Τζώρτζ Σούλτς.
Στην πραγματικότητα, η Ιουδαϊκή πολιτική επιρροή ήταν επίσης εμφανής στις ΗΠΑ από δεκαετιών. Ήδη γνωρίσαμε έναν Ιουδαίο υπουργό εξωτερικών, τον Χένρυ Κίσινγκερ, ο οποίος απελάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του προέδρου Νίξον. Υπήρχαν επίσης Ιουδαίοι υπουργοί επί προεδρίας Κάρτερ. Όμως, αυτοί ήταν εξαιρέσεις που απεδείκνυαν τον κανόνα. Ιδιαίτερα, πιστοί Ιουδαίοι σπάνια συμμετείχαν σε πολιτικές διαβουλεύσεις σε ότι αφορούσε την Μέση Ανατολή.
Η εικόνα αυτή έχει πλέον αλλάξη τελείως και όχι μόνο σε ότι αφορά την Μέση Ανατολή. Γιά παράδειγμα, κάθε πρωί στις 06:00 η ώρα, μερικά υπηρεσιακά αυτοκίνητα ταξειδεύουν από τα γραφεία της ΣΙΑ στον Λευκό Οίκο γεμάτα με ανώτατους αξιωματούχους της Αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στον πρόεδρο την ημερίσια ενημέρωση. Η παρουσίαση είναι 5-7 σελίδες και συνήθως συνοδεύεται από απόρρητες μυστικές δορυφορικές φωτογραφίες από το πεντάγωνο. Η αναφορά αυτή συνετέθη την νύκτα από τους αρίστους των αρίστων πρακτόρων πληροφοριών οι οποίοι αναλύουν τηλεγραφήματα και αναφορές που καταφθάνουν από το παγκόσμιο δίκτυο πρακτόρων της ΣΙΑ. Περιλαμβάνει τις πιό ευαίσθητες πληροφορίες για τις εξελίξεις σε όλο τον κόσμο. Η μοναδικότητα αυτής της αναφοράς, σε σχέση με τις άλλες αναφορές της ΣΙΑ έγκειται στο ότι σχεδόν πάντα αναφέρεται η πηγή της δοθείσης πληροφορίας, είτε πρόκειται γιά ντοκουμέντο που εκλάπη από κατάσκοπο, η πράκτορα που έχει παραβιάσει ξένη κυβέρνηση ή πληροφορία που υπεκλάπη μέσω δορυφόρου. Αν ο Κλίντον είναι στην πρωτεύουσα, έχει μικρή συζήτηση γιά το περιεχόμενο της αναφοράς με τους πέντε ανώτατους αξιωματούχους του. Τον αντιπρόεδρο Αλ Γκόρ, τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Λεόν Πανέττα, τους σύμβουλους εθνικής ασφαλείας Ανθονυ Λέικ και Σαμουήλ Μπέργκερ και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του αντιπροέδρου Λεών Πέρθ. Οι δύο τελευταίοι είναι ένθερμοι Ιουδαίοι. Έχουν λάβη αξιώματα υψίστης ευαισθησίας γιά την Αμερικανική πολιτική. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι εξαιρέσεις στον κανόνα.
Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, τα 7 από 11 ανώτατα στελέχη είναι Ιουδαίοι. Ο Κλίντον τους έχει τοποθετήση στις πιό ευαίσθητες θέσεις σε ότι αφορά την ασφάλεια της χώρας και την εξωτερική πολιτική. Από αυτούς, ο Σάντυ Μπέργκερ είναι αντιπρόεδρος του συμβουλίου, ο Μάρτιν Ιντικ, είναι ανώτατος διευθυντής σε ότι αφορά την Μέση Ανατολή και την Νότια Ασία, ο Ντάν Σίφτερ ανώτατος διευθυντής και σύμβουλος του προέδρου σε οτι αφορά την Δυτική Ευρώπη, ο Ντόν Στάινμπεργκ ανώτατος διευθυντής και σύμβουλος του προέδρου σε ότι αφορά την Αφρική, ο Ρίτσαρντ Φέινμπεργκ ανώτατος διευθυντής και σύμβουλος του προέδρου σε ότι αφορά την Λατινική Αμερική και ο Στάνλεϋ Ρός ανώτατος διευθυντής και σύμβουλος του προέδρου σε ότι αφορά την Ασία.
Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική στο γραφείο του προέδρου, το οποίο είναι γεμάτο από ένθερμους Ιουδαίους: τον νέο πρέσβυ του Λευκού Οίκου Αμπνερ Μίκβα, τον διευθυντή προγραμμάτων και συναντήσεων του προέδρου Ρίκυ Σέϊντμαν, τον προσωπάρχη Φίλ Λέϊντα, τον οικονομικό σύμβουλο Ρόμπερτ Ρούμπιν, τον διευθυντή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Δαυίδ Χέϊζερ, την διευθύντρια προσωπικού Αλις Ρούμπιν, υπεύθυνη εθελοντών γιά εργασία Έλυ Σεγκάλ, υπεύθυνη προγραμμάτων υγείας Ίρα Μαγκαζίνερ. Δύο υπουργοί, ο υπουργός εργασίας Ρόμπερτ Ρέϊχ και ο υπουργός διεθνούς εμπορίου Μίκυ Κάντορ είναι Ιουδαίοι. Αυτοί ακολουθούνται από έναν μακρύ κατάλογο ανώτατων Ιουδαίων αξιωματούχων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ (υπουργείο εξωτερικών) με επικεφαλής τον υπεύθυνο για την ειρήνευση στην Μέση Ανατολή, Ντένις Ρόςς και ακολουθούνται επίσης από πολλούς γραμματείς γενικούς γραμματείς και επιτελάρχες.
Ένας από τους πιό ενδιαφέροντες Ιουδαίους από Ισραηλινής πλευράς, που σπανίως έχει φανεί μέχρι τώρα, είναι ο Εμμανουήλ Ράχμ ο οποίος είναι ανώτατος σύμβουλος του Κλίντον υπεύθυνος για οργάνωση ειδικών και εκτάκτων αποστολών στον Λευκό Οίκο. Το γραφείο του είναι ακριβώς δίπλα στο διάσημο Οβάλ γραφείο του προέδρου...................."
..................................Το άρθρο συνεχίζεται μέ άλλες πληροφορίες........................

σημείωση ΤΕΤΡΑΚΤΥΟΣ. Γιά πρώτη φορά στην ιστορία, ο πανίσχυρος πλέον Σιωνισμός, καταφέρνει, να διορίση διευθυντή στο FBI τον Ιουδαίο Tony Freeh, και διευθυντή της ΣΙΑ τον Ιουδαίο John Deuch.....

Μετάφραση από τα αγγλικά:
Γρηγόρης Μπέλλος.

   
 
[Πίσω ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [Πίσω ΤΕΥΧΟΣ 7ον]