ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

 


Πόσοι άραγε τόνοι μελάνης χρησιμοποιήθηκαν, ή καλύτερα, πόσοι άνθρωποι θυσιάστηκαν και πόσο αίμα χύθηκε στον αγώνα γιά την ελευθερία της σκέψεως και εκφράσεως των πανανθρώπων;
Θυσία μάταιη άν αναλογισθή κανείς την κατάσταση των ΜΜΕ σήμερα. Ο έλεγχος των εξουσιαστών, με άπειρες μεθόδους επιβολής, σε διαρκή επαγρύπνηση, επιβάλλει την θέλησή του παντού εξουδετερώνοντας όλες τις αντιστάσεις και αλλοιώνοντας την ιστορία κατά το δοκούν.
Οι όποιες φωνές της αλήθειας καταπνίγονται αφού σπιλώνονονται οι προσωπικότητες των διαμαρτυρομένων και περίπου καταστρέφονται οι καριέρες τους.
Πρόσφατο παράδειγμα ο πασίγνωστος Μάρλον Μπράντο και ο δικός μας Βασίλης Βασιλικός.
Ο Μάρλον Μπράντο είναι παιδί του Χόλυγουντ. Εκεί κυριαρχεί το εξουσιαστικό κατεστημένο. Ο ηθοποιός ποτέ δεν αντέδρασε σε αυτό το κατεστημένο, αντίθετα το υπηρέτησε πιστά. Κάποιοι συνειδησιακοί λόγοι όμως τον ώθησαν να μιλήση. Ατυχώς γι' αυτόν, "μίλησε" στην εκπομπή του Λάρυ Κίνγκ υποστηρίζοντας ότι το Χόλυγουντ εβραιοκρατείται και άρα τα Οσκαρ κατασκευάζονται. (Αυτό το καταλάβαμε από καιρό και ιδίως με την "λίστα του Σίντλερ"). Ο σιωνισμός όμως, δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να αποκαλύψη τα έργα του.
Το τι επακολούθησε στις ΗΠΑ και παγκοσμίως είναι αξιοπρόσεκτο. Όλες οι μεγάλες εφημερίδες ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και τα κανάλια επί τριήμερον "έθαβαν" τον Μπράντο. Του εξευτέλισαν κυριολεκτικά την προσωπική ζωή. Του καταρράκωσαν την προσωπικότητα. Μόνο λίγες εφημερίδες όμως έγραψαν ότι μετά το τριήμερο της συγχρονισμένης παγκόσμιας εκστρατείας κατά του Μπράντο, (τρείς μέρες μόνο άντεξε ο καϋμένος), αυτός τηλεφώνησε στον ραββίνο του Λίλιενθαλ Σέντερ στο Λος ¶ντζελες και ζήτησε συγγνώμη. Ο ραββίνος, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ την σιωνιστική κυριαρχία στο Χόλυγουντ, του "ανεκοίνωσε" την απόφασή τους. Από εδώ και στο εξής θα παίζη μόνο σε βωβό κινηματογράφο (silent movies only ). Έτσι πήραν το μήνυμα και όσοι στο μέλλον θα θελήσουν να μιλήσουν.

Παρόμοια "συμπεριφορά" έδειξε και ο Βασ. Βασιλικός. Δεν είπε τίποτα καινούργιο. Απλώς επανέλαβε τα περί συμμετοχής του Ισραήλ στην 21η Απριλίου. Δηλαδή οτι το βράδυ του πραξικοπήματος ήταν εδώ ο Μοσέ Νταγιάν. (Μήπως κάτι δεν πάει καλά ώστε να επέμβη η Μοσάντ.). Αμέσως σχεδόν μετά την χούντα, αρχίζει ο πόλεμος των 6 ημερών, που απέβη νικηφόρος για τους Ισραηλινούς και χάρις στις βάσεις του Ελληνικού εδάφους. Είπε και γιά τον σιωνιστικό ρόλο στην ανατροπή του Παπαδόπουλου καθώς και για την σχέση Ιωαννίδη-σιωνισμού.
Την επόμενη των δηλώσεών του η Ισραηλιτκή παροικία ξεσηκώνεται. Και ξεσηκώνει και τις οργανώσεις του κυνηγού-ναζί Σίμον Βίζενθαλ.
Ο Βασιλικός ουδέποτε υπήρξε αντι-εβραίος. Παντα και παντού έπαιρνε φιλοεβραϊκές θέσεις, και σε εκπομπές στην τηλεόραση, και σε βιβλία και σε δημόσιες εκδηλώσεις.
Στα βιβλία του και στις εκπομπές του προέβαλε συχνά τους εβραίους με σεβασμό και συμπάθεια στην ιστορία τους. Κάνει μάλιστα και ταινία για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης με τον Κώστα Γαβρά στα πλαίσια της πολιτιστικής πρωτεύουσας.
Όποιοι όμως θέλουν τους φίλους τους πλήρως υποταγμένους, μη σκεπτομένους και ανελεύθερους ευνούχους, ήταν φυσικό να κτυπήσουν και τον "ατακτήσαντα" Βασιλικό. Ούτε μία φωνή συμπαραστάσεως και υποστηρίξεως υψώθηκε από τους "φίλους" του. Το δόγμα είναι, ή είσαι δικός μας και λες αυτά που θέλουμε να ακούσουμε ή έστω και με την παραμικρή απόκλιση είσαι εχθρός.... Και επειδή η ισραηλιτική κοινότητα κατηγόρησε τον Βασιλικό οτι θίγει τον Νταγιάν, τον ήρωά τους από τον πόλεμο των έξη ημερών, επειδή δεν έχει αποδείξεις οτι ο Νταγιάν ήταν εδώ την 20η Απριλίου 1967, και οτι δεν ζεί για να υπερασπίση τον εαυτό του(!!!), εμείς λέμε αυτό. Ας βρη δύναμη ο γνωστός μουσικοσυνθέτης που φιλοξένησε τότε τον Νταγιάν, για να επιβεβαιωθή έτσι απλά ο Βασιλικός.
ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.......
Ο σιωνιστικός έλεγχος σ' αυτή την χώρα είναι ασφυκτικός. Πραγματικά μας εκπλήσσει το θάρρος του Βασιλικού. Αψήφισε την εξουσία προσφέροντάς μας μια ανεκτίμητη υπηρεσία πληροφορήσεως στον τομέα της σύγχρονης πολιτικής και διπλωματικής ιστορίας του τόπου μας. Την ιστορία που οι πολιτικοί αγωνίζονται να αποκρύψουν....
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Τα παραπάνω δύο συμβάντα δεν είναι ούτε τυχαία ούτε απομονωμένα. Αποτελούν καθημερινή τακτική του εξουσιασμού στα μέρη όπου περνούν και καλλιεργούνται τα νέα και οι ιδέες. ΜΜΕ και πανεπιστήμια, είναι ο στίβος στον οποίον αγωνίζεται ο σιωνισμός σκληρά και ύπουλα για να μονοπωλή τις σκοπιμότητές του. Μάλιστα έχουν βαπτίση και τον όρο που θα χρησιμοποιήται για όποιον πη κάτι που αυτοί δεν θέλουν να μαθευτή. Λέγεται "hate speech". Δηλαδή λόγια που προκαλούν μίσος.... Όποιος λοιπόν αποκαλύψει μια εξουσιαστική συνομωσία, ή κάτι αντίθετο με τα σχέδιά τους εντάσεται αυτομάτως στο παραπάνω και τον εξευτελίζουν.
Αυτός ο όρος χρησιμοποιήται κατά κόρον στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και ήδη μεθοδεύεται η χρήση του για να φιμώση τους ελευθερόφρονες του πλανήτη. Ήδη χρησιμοποιούνται τέτοιες τεχνικές στο δίκτυο, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται μυστηριωδώς κείμενα από διάφορα μέρη.
Οι αγώνες για ελευθερία εκφράσεως ΙΣΩΣ απέτυχαν.
Γρηγόρης Μπέλλος.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ… Τελικά ο ΒΑΣ. ΒΑΣ. εζήτησε ταπεινά συγγνώμη απ' τα αφεντικά του κι έτσι διετήρησε την θεσούλα του πολιτιστικού πρέσβεως της ελλάδος στην ΟΥΝΕΣΚΟ. Για 30 αργύρια που λένε…

   
 
[ Πίσω ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [ Πίσω ΤΕΥΧΟΣ 8ον]