Μανώλης Καπουσίδης
 

Νόμος κοσμικός, με παρουσίασε μέσα στο φως και ανεπαίσθητα με απέθεσε πάνω στον παλλόμενο πλανήτη γαία. Από την άλλη πλευρά των διαστάσεων την μεγάλη πορεία ξεκίνησα ανάμεσα στους λιμώνες των άστρων και τα νεφελώματα του πνεύματος.

Αγάπησα τη γνώση την ενδογενή περισσότερο και η κατάκτηση της με φέρνει διαρκώς πλησιέστερα στο μεγαλείο των "θεών" μου.

Το τραγούδι της ζωής μου είναι ολότελα δικό τους.

Έννοια μου πρώτη: η δοκιμασία του ανθρώπου και τα αίτια της σισύφιας μοίρας του.

Έννοια μου πρώτη: Η αλήθεια και η γνώση της βαθύτερης αλήθειας των φαινομένων.

Έννοια μου πρώτη: Η ποίηση του σύμπαντος, ο χώρος που καταλαμβάνω σ' αυτή και η ανακάλυψη τον ομφάλιου λώρου που με συνδέει με τον πρώτο ναό της δημιουργίας.

Πίστη μου: Η συμπαντική "θρησκεία" της αρμονίας του δικαίου της αγάπης του σεβασμού, της αξιοπρεπείας και της από τούτες τις αξίες οριοθετημένης δημιουργίας και εξελίξεως.

Μ. Καπουσίδης

 

Προλογίζοντας

α. Στης σκέψης μου την αρμονία που επιμένει ενάντια σε όλα να κρατά τον ήλιο στο ζενίθ της τον άνθρωπο γυμνό, προστατευμένο και τα όνειρα να βόσκουνε στη χλόη, καθημερινά, αρπακτικά περνάνε φονεύουν καταστρέψουν αφανίζουν, για να περάση πάλι η Νεφέλη όλα στα ίδια να τα επαναφέρη

Την τόση υπομονή ποιος μου τη δίνει;
Την τόση επιμονή που να την βρίσκουν;  

β. Στης μέρας τις σκληρές που στη σαν μηχανές οι άνθρωποι των κήπων τα αρώματα, την άχνα της Σελήνης το απαλό χαμόγελο του διάφανου τοπίου του ουράνιου Ωρίωνα τις ακτινοσταλίδες τα ρίχνουν για να αλεσθούν και τη σκουριά καλύψουν

Και η σκουριά τους απατά 
και μέσα τους δουλεύει... 
 
 
 
 
 
 
Μουσική του Μανώλη Καπουσίδη